Hoe werkt Ga​​​​metimer?

Krijg inzicht in de gespeelde schermtijd met de Gametimer app en voorkom beeldscherm verslaving
Met Gametimer voorkomt u beeldscherm en game verslaving
Gameverslaving kinderen

Stap 1

Maak met uw kind afspraken over de maximale dagelijkse schermtijd. Zet de afspraken in de Gametimer app.


Stap 2

Zodra de gemaakte afspraken in de app zijn ingesteld worden deze automatisch gesynchroniseerd in de Gametimer.


Stap 3

De Gametimer is nu klaar voor gebruik. Geef de Gametimer aan uw kind en u zult zien dat de rest zichzelf uitwijst.


Hoe werkt gametimer?

Gametimer app installeren

Stap 1

Maak samen met uw kind afspraken over de maximale dagelijkse schermtijd. Zet vervolgens de afspraken in de weekklok in de Gametimer app.

Gametimer Shot

Stap 2

Zodra de gemaakte afspraken in de app zijn ingesteld worden deze automatisch gesynchroniseerd in de Gametimer.

Schermtijd kinderen

Stap 3

De Gametimer is nu klaar voor gebruik. Geef de Gametimer aan uw kind en u zult zien dat de rest zichzelf uitwijst.

“Door de Gametimer te introduceren, heb ik een begin gemaakt om het gamen te reguleren en aan banden te leggen.”

D. van Houts te Wijchen

Met Gametimer voorkomt u beeldscherm en game verslaving

Play

Om te starten met de Gametimer is het allereerst belangrijk om samen duidelijke afspraken te maken over de totale schermtijd, het aantal pauzes en de lengtes hiervan. De lengte van een spel kunt u gemakkelijk bepalen aan de hand van de leeftijd van uw kind. Lees hier meer over welke tijden gezond zijn per leeftijd. Deze kunnen worden ingesteld in de Gametimer app. Zo kunt u bijvoorbeeld 1,5 uur instellen verdeeld over 3 spellen (half uur per spel) met een verplichte pauze van 15 minuten. Wanneer de Gametimer naar wens is ingesteld, is het apparaat klaar voor gebruik!

Draai de Gametimer met de groene kant naar boven en de tijd begint te lopen. De ingestelde tijden worden op het display en via de 10 leds weergegeven.

Beeldscherm verslaving voorkomt u met Gametimer

Pauze

Door Gametimer horizontaal te plaatsen, gaat de gametijd op ‘pauze’. Op deze manier kan er later verder worden gegaan, zonder dagtijd te verspelen. Iedere minuut worden er 2 beebs weergegeven en na 5 minuten elke 15 seconden 2 beebs, zo is het duidelijk dat de gametimer in pauze modus is. Wanneer Gametimer dan weer op ‘play’ (groen) wordt gezet, gaat de gametijd weer lopen.

Gameverslaving en langdurig schermgebruik voorkom je met Gametimer

Stop

Wanneer de speeltijd is verbruikt, laat de Gametimer een geluid horen dat pas ophoudt wanneer ‘stop’ wordt geactiveerd (rood boven). Het is nu niet meer mogelijk om Gametimer op ‘play’ te zetten zonder dat er een geluid weerklinkt.

De volgende dag zijn nieuwe gametijden weer beschikbaar. Wilt u uw kinderen op bepaalde dagen wat meer (of juist wat minder) tijd geven, dan is dat via het instellingenscherm van de Gametimer app naar wens in te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld in de vakanties zorgen voor wat extra gameplezier.

Gebruik de App om inzicht te krijgen in de schermtijd en voorkom beeldscherm verslaving

Gametimer app

De instellingen van de Gametimer kunnen worden gewijzigd in de Gametimer app. Deze is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer de instellingen worden gewijzigd, krijgt de beheerder van de Gametimer app een bevestiging per e-mail.


  • Makkelijk in gebruik
  • Wekelijks schema
  • Heldere statistieken
  • Meerdere Gametimers

 

Het doel van Gametimer

Met behulp van de Gametimer leren kinderen, op een educatieve wijze, om te gaan met hun maximale dagelijkse schermtijd. Gametimer helpt bij het maken van duidelijke afspraken en draagt bij aan de bewustwording van kinderen tijdens het schermgebruik. Kinderen leren zo bijvoorbeeld dat regelmatig pauze nemen ook een belangrijk onderdeel is van gamen en schermgebruik. Maar ook dat ze zelf kunnen bepalen wanneer én hoelang ze kunnen gamen, tot de maximale schermtijd voor die dag is bereikt. Hierdoor gaan ze bewuster nadenken over hun schermgebruik en leren ze de tijd die ze achter een scherm mogen doorbrengen beter en efficiënter in te plannen.

Voorkom gameverslaving en langdurig schermgebruik met Gametimer

Uw kind gaat doorgaans om 21:00 uur naar bed
maar kijkt naar een film die eindigt om 21:10 uur.
Hoe gaat u hier mee om?

5 Tips!

Gt console

1. Geef voldoende speelruimte

Met een klein beetje “speelruimte” zal de Gametimer snel geaccepteerd worden. Kinderen hebben binnen de gestelde limieten zelf de verantwoordelijkheid over hun schermtijd. Zo kunnen ze zelf bepalen op welk moment ze hun schermtijd willen gebruiken. Dit is voor iedereen even wennen maar kinderen leren snel.
GT scherm

2. De maximale dagelijkse schermtijd bepalen

Vindt u het lastig om te bepalen hoeveel schermtijd uw kind dagelijks gemiddeld mag hebben? Om u hierbij te helpen hebben wij een artikel geschreven waarin wordt uitgelegd wat de maximale aanbevolen schermtijd voor kinderen is. Hierbij wordt per leeftijd in minuten aangegeven wat het advies is.

Gt draagvlak

3. Creëer draagvlak

Om draagvlak te kunnen creëren is het belangrijk om samen afspraken te maken zodat zowel de ouder als het kind het hier samen over eens zijn. Door kinderen mee te laten denken over deze afspraken worden ze zich bewuster van hun schermtijd en leren ze beter te plannen.


Gt brein

4. Bewustwording vergroten

De doelstelling van Gametimer is bewustwording. Kinderen leren dat pauzeren en stoppen onderdeel zijn van gamen en schermgebruik. Besteed er niet te veel aandacht aan als de Gametimer een keer niet gebruikt wordt bij uw afwezigheid. In de statistieken kunt u de speeltijden inzien van de laatste 7 dagen.
Gt tijden

5. Samen structuur aanbrengen

Afspraken maken over gamen en schermtijd is niet gemakkelijk. Dit komt hoofdzakelijk omdat kinderen geen vaste tijden hebben. Als u een goed programma in de Gametimer zet zal uw kind zijn dagelijkse schermtijd eenvoudig kunnen plannen. Meer weten over hoe de Gametimer werkt en hoe je deze goed kunt instellen? Zie handleiding.

Nooit meer strijd over schermtijd!

arrow_drop_up arrow_drop_down