Maak einde aan de schermstrijd!⎜Gametimer
Gameverslaving kinderen

Maak een einde aan de Schermstrijd!

Met Gametimer maakt u samen met uw kind afspraken over schermtijd

Gametimer Zwart met App
Uniek
Gametimer is het eerst device dat geschikt is voor alle schermen en apparaten

Robuust

Door de stevige bumpers is de Gametimer onverwoestbaar en ontzettend stoer

Educatief
Met Gametimer leert uw kind plannen en organiseren op een educatieve manier
App
Gametimer kunt u eenvoudig instellen met de app op uw telefoon
gametimer camo met app

Waarom Gametimer

Met behulp van de Gametimer leren kinderen, op een educatieve wijze, om te gaan met hun maximale dagelijkse schermtijd. Gametimer helpt bij het maken van duidelijke afspraken en draagt bij aan de bewustwording van kinderen tijdens het schermgebruik. Kinderen leren zo bijvoorbeeld dat regelmatig pauze nemen ook een belangrijk onderdeel is van gamen en schermgebruik. Maar ook dat ze zelf kunnen bepalen wanneer én hoelang ze kunnen gamen, tot de maximale schermtijd voor die dag is bereikt. Hierdoor gaan ze bewuster nadenken over hun schermgebruik en leren ze de tijd die ze achter een scherm mogen doorbrengen beter en efficiënter in te plannen.

Gametimer is meer dan een timer

Sociaal contact
Het is essentieel dat kinderen sociaal contact hebben. Tegenwoordig wordt er te veel tijd achter een scherm doorgebracht.
Ogen

Intensief schermgebruik is een gevaar voor de ogen van kinderen. Bijziendheid en zelfs myopie kan een gevolg zijn van langdurig schermgebruik.

Gezondheid

Het is ongezond wanneer kinderen te weinig fysiek bewegen. Regelmatig buiten spelen is daarom erg belangrijk.

Discussies

Met Gametimer voorkomt u discussies als het gaat om schermtijd. De gemaakte afspraken worden snel geaccepteerd en nageleefd.

Ontdek de voordelen!

Gametimer...

GT scherm
GT Statistics

Gametimer child

Maakt einde aan discussies

GT Pause

GT Organise

Leert uw kind organiseren

GT check

De Gametimer is een praktisch instrument waarmee kinderen meer inzicht krijgen in hun gamegedrag.


Coole suggesties

Geen discussies meer. Geen gezeur. Ze doen nu zelf de TV uit als de tijd op is! 


Jan Walta

Door het gebruiken van de Gametimer weet mijn zoon nu precies hoe lang hij achter het scherm mag.

Robbert Ros
Voorkom gameverslaving en langdurig schermgebruik met Gametimer

Gametimer is geschikt voor alle schermen en wordt aangestuurd door een gebruiksvriendelijke app. Daarnaast heeft het apparaat geen knoppen. Voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar is het een digitale zandloper, waarbij het leren op spelenderwijze erg aanspreekt. Kinderen die al wat ouder zijn kunnen de actuele en resterende schermtijden zelf van het display aflezen. Aan de hand daarvan kunnen ze zelfstandig organiseren om de beschikbare tijd in te delen. Daarnaast stimuleert de Gametimer om verplichte pauzes te nemen en dingen te doen zonder scherm. Dat is niet alleen goed voor de energie van kinderen, maar ook belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Te lang achter een beeldscherm is namelijk al sneller dan u denkt.

Het principe van de Gametimer is gebaseerd op een samenwerking tussen ouders en kind(eren). Allereerst worden er samen afspraken gemaakt over de maximale dagelijkse schermtijd en het aantal pauzes. De ouders kunnen dit vervolgens instellen en monitoren in de app, terwijl de kinderen de verantwoordelijkheid krijgen over de Gametimer. Door kinderen deze verantwoordelijkheid en vrijheid te geven, leren ze op een educatieve wijze om te gaan met hun dagelijkse hoeveelheid schermtijd. De Gametimer is zo ontworpen dat kinderen van alle leeftijden hem eenvoudig kunnen bedienen.

Overal is aan gedacht:

  • Robuuste en stevige vormgeving
  • Geschikt voor alle schermen 
  • Bluetooth koppeling met de app 
  • Geen bedieningsknoppen


Gametimer app installeren

De instellingen van de Gametimer kunnen worden gewijzigd in de Gametimer app. Deze is beveiligd met een wachtwoord. Wanneer de instellingen worden gewijzigd, krijgt de beheerder van de Gametimer app een bevestiging per e-mail.

In de app kunt u statistieken bekijken van de laatste 7 dagen. Hiermee hebben ouders een duidelijk overzicht over de schermtijd.

  • Makkelijk in gebruik
  • Wekelijks schema
  • Heldere statistieken
  • Meerdere Gametimers

“Door de Gametimer te introduceren, heb ik een begin gemaakt om het gamen te reguleren en aan banden te leggen.”

D. van Houts te Wijchen

Actie! Twee voor €149,-

Gametimer Zwart met App

Zet de Gametimer apparaten en schermen uit?

Gametimer zet geen schermen uit.
Het doel van Gametimer is om met uw kinderen het gesprek aan te gaan en discussies over schermtijd te voorkomen.
Kinderen mogen de Gametimer zelf bedienen hierdoor creëert u draagvlak, ze leren binnen de afgesproken speeltijden organiseren en plannen. Het uitzetten van schermen staat averechts tegenover onze filosofie en zal lijden tot meer discussie en ruzie.
Bij Gametimer gaat het niet om harde grenzen trekken maar om bewustwording te creëren over schermtijd.

Kunnen kinderen doorspelen als de tijd is verbruikt?

Wanneer de tijd verstreken is kan de Gametimer niet meer gebruikt worden. De Gametimer geeft duidelijke audiosignalen af als de tijd is verbruikt en kan niet meer op GROEN gezet worden. Kinderen weten wanneer de speeltijd is verstreken. Geef het kind hierna de gelegenheid om het spel op een goede manier af te sluiten. (zie "5 tips" op onze website)

Meerdere kinderen met één Gametimer?

Het is beter om voor ieder kind een Gametimer aan te schaffen, in de App kunnen meerdere Gametimer's worden aangesloten.
Leeftijd, schooltijden en andere verplichtingen zijn bij ieder kind anders. In de weeklok is het mogelijk om dagelijks een ander programma in te stellen. De Gametimer's hebben verschillende kleuren zodat kinderen hun eigen kleur kunnen kiezen. Voor het aankopen van twee of meer Gametimer's geven we een mooie stapelkorting.

GT Shoppingcart

Snelle levering

Gametimer wordt binnen 3 werkdagen geleverd

Gratis app

In de IOS en Android stores kunt u gratis de app downloaden
GT check

Kabel & Handleiding

Bij de Gametimer wordt een USB kabel en handleiding meegeleverd