Gametimer - Voordelen
Langdurig schermgebruik onder kinderen voorkomt u met Gametimer

Ontdek de vele voordelen!
Gametimer...

 • Verkort het schermgebruik van kinderen
 • Behoed kinderen tegen de negatieve effecten van langdurig schermgebruik
 • Geeft ouders inzicht in de gebruikte schermtijd 
 • Maakt een einde aan onnodige discussies tussen ouders en kinderen
 • Geeft kinderen zelf de verantwoordelijkheid over hun dagelijkse schermtijd
 • Stimuleert om regelmatig pauzes te nemen
 • Zorgt ervoor dat afspraken over gaming- en schermtijden worden nageleefd
 • Leert het kind, op een educatieve wijze, om zijn schermtijd beter te organiseren
Bekijk onze Gametimer'sMet de Gametimer app krijgt u inzicht in de gespeelde schermtijd en voorkomt u beeldscherm verslaving

Wat maakt Gametimer uniek?

Het principe van de Gametimer is gebaseerd op een samenwerking tussen ouders en kind(eren). Allereerst worden er samen afspraken gemaakt over de maximale dagelijkse schermtijd en het aantal pauzes. De ouders kunnen dit vervolgens instellen en monitoren in de app, terwijl de kinderen de verantwoordelijkheid krijgen over de Gametimer. Door kinderen deze verantwoordelijkheid en vrijheid te geven, leren ze op een educatieve wijze om te gaan met hun dagelijkse hoeveelheid schermtijd. De Gametimer is zo ontworpen dat kinderen van alle leeftijden hem eenvoudig kunnen bedienen. Overal is aan gedacht:

 • Robuuste en stevige vormgeving
 • Geschikt voor alle schermen 
 • Bluetooth koppeling met de app 
 • Geen bedieningsknoppen

Kinderen brengen gemiddeld meer dan 7 uur per dag door achter schermen. Te veel schermtijd kan zorgen voor problemen met het gezichtsvermogen, slaapgebrek, hoofdpijn, zwaarlijvigheid en zelfs verlies van sociale vaardigheden. Veel ouders denken dat hun kind verslaafd is aan gamen, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat slechts 1% tot 2% van deze kinderen ook daadwerkelijk gameverslaafd is. Ben je toch van mening dat het schermgebruik van jouw kind uit de hand loopt en wil je hier graag iets aan doen? Dan biedt Gametimer de oplossing!

Langdurig schermgebruik onder kinderen voorkomt u met Gametimer

Kinderen en gamen: de voordelen

In tegenstelling tot wat veel ouders denken, is er op het eerste gezicht niks mis mee als je kind regelmatig gamet. Sterker nog, uit wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat wanneer kinderen af en toe gamen, dat ook voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan het leren omgaan met verlies, een verbeterd ruimtelijk inzicht en samenwerken in teamverband. Daarnaast prikkelt het de fantasie en kinderen leren door het gamen ook beter Engels te lezen, spreken en schrijven. Kortom, wanneer je kind graag online games speelt, vergeet dan ook zeker niet de vele voordelen.

Met Gametimer voorkomt u beeldscherm en game verslaving

Om het beste van twee werelden samen te kunnen brengen is het belangrijk om hier een juiste balans in te vinden. Begin daarom met een goede basis en spreek als ouder en kind samen af hoe er met de schermtijd wordt omgegaan en vervolgens doet de Gametimer de rest! Zo bescherm je je kind tegen alle gevaren van te veel schermtijd, maar profiteer je juist van alle voordelen die het gebruik van de Gametimer en het gamen met zich meebrengen!